Team Linnéa

Team Linnéa
Består av en Buster M, en jävla massa spö/rullar och två fiske dårar Mild & Frohm

onsdag 17 juni 2009

Gösnatta i Grevens sjö...

Gös mete var det som var tänkt, ett kväll/natts pass i Greve Silverskölds sjö hehe... På slingriga små grus vägar tog vi oss fram i Frohms bil. Vi hade fått tips om ett bra ställe från land av Jarmo. Efter nån mil på grus vägar hittade vi rätt. Packade ur allt.. ja man är ju rätt duktig på att ta med sig prylar. Vi följde en stig in i skogen som ligger på en udde ut i sjön, och det första man får se är en fet jävla gubbe som står och tvättar sin mage i vattnet, fy fan sån mage skall man aldrig skaffa sig haha. Efter att ha knatat nån halv kilometer var vi framme. Satt några träklykor bland stenarna, sånna sk "polska banksticks", så vi var nog på rätt ställe. Vi skulle ju bottenmeta med mört, så det var ju prio 1 att meta upp några mörtar för det första. Slängde i nån näve mäsk och agnade på med maggot. Gick rätt snabbt att få upp tillräckligt för att klara kvällen. Så tacklade upp feeder spöna å agnade på å kastade ut. Tog nog inte mer än en halvtimma timma innan Frohms ena spö signalerade hugg. Några sekunders väntan och sen mothugg, så satt den första gösen! Härligt! Var ingen jätte gös direkt, en sk tusen brödrar gös som det finns gott om i grevens sjö. Det dröjde nån timma innan nästa hugg, som kom på ett av mina 2 spön. Den krokade sig själv på första hugget, men fisken kändes lite annorlunda inte som en gös... tror fan det , det var en liten gädda.. fan också!! Jag har verkligen haft otur med gösen iår, Frohm har tagit 5st och jag inte nån, men det kommer la kanske.
Timmarna rullade på och för att ha nåt att göra och hålla dem kommande myggen och knotten borta gjorde vi en eldstad och en rejäl brasa. Jävel vilken värme det blev, riktig satans glöd i mitten. Vid 22tiden kom nästa hugg självklart på ett av Frohms spö, en gös till i samma format, så 2-0 till Frohm hehe.. Efter 22 tiden hände inte mycket konstigt nog är ju oftast då det brukar komma igång, så vi grillade några korvar å blev mätta. Satt kvar till 01:30 ca sen packade vi ihop och begav oss tillbaka till bilen.
Vägen hem genom Grevens marker är som att vara på safari, mängder med rådjur, kronhjort mm. Och för första gången fick vi se en flock Vildsvin!!! Jävel va stora en del va!!! Lätt 1m+ höga. Sånna vill man inte möta ensam i skogen, tur vi satt i bilen, men det var fräckt att få se dem.
En jävligt nice kväll/natt helt enkelt!!!


//johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar